Recept
« Terug naar recepten
Witloofstoofpotje
PT15M
Witloofstoofpotje
Een heerlijk witloofstoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ann Van Opstal
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Familiereceptje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofstoofpotje te bereiden
Snij het witloof in grote stukken, de ajuin in iets kleinere stukken. De aardappelen in blokjes of schijfjes (dit om de bereidingstijd te verkorten = sneller klaar)
Laat boter smelten in de pot.
Bruineer de ajuin.
Voeg de aardappelen toe en bak ze een kleine 5 min.
Zet je vuur op halve kracht en voeg het witloof toe.
Roer af en toe tot het witloof gezakt is.
Voeg daarna de spekblokjes toe, zet het deksel op de pot en laat dan een 10 minuten sudderen.
Voeg de peper, zout en muskaatnoot naar smaak toe.
Voeg op het allerlaatste de eetlepels room toe en klaar!
De kinderen zullen hiervan smullen!!!
Laat boter smelten in de pot.
Bruineer de ajuin.
Voeg de aardappelen toe en bak ze een kleine 5 min.
Zet je vuur op halve kracht en voeg het witloof toe.
Roer af en toe tot het witloof gezakt is.
Voeg daarna de spekblokjes toe, zet het deksel op de pot en laat dan een 10 minuten sudderen.
Voeg de peper, zout en muskaatnoot naar smaak toe.
Voeg op het allerlaatste de eetlepels room toe en klaar!
De kinderen zullen hiervan smullen!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
corrine zegt:
Ann zegt:
djmagich zegt: