Recept
« Terug naar recepten
Boontjes in tomatensaus met bouletten met peterselie-aardappelen
PT40M
Boontjes in tomatensaus met bouletten met peterselie-aardappelen
Boontjes: sperzieboontjes of ook princesboontjes genoemd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boontjes in tomatensaus met bouletten met peterselie-aardappelen te bereiden
Meng het gehakt met de spekblokjes, chapelure, eike en cajunkruiden.
Maak van deze massa bouletten ( balletjes ).
Bak ze in een ruime pan samen met de ajuin in ringen gesneden bruin aan.
Voeg de tomatensaus en room toe indien nodig bijkruiden.
Laat op een zacht vuur gaar worden.
Boontjes beetgaar steamen voeg deze bij de tomatensaus met bouletten.
Aardappelen koken, afgieten en pureren kruiden met peper, zout, muskaatnoot voeg het eike en een beetje olijfolie toe meng zeer goed.
Als laatste de fijn gesnipperde bladpeterselie toevoegen.
Serveer alles zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ruud Koudys zegt:
We hebben er van gesmuld en zullen van deze heerlijkheid meer gaan genieten.
Bedankt!!
Hilde Dumont zegt:
Ruud Koudys zegt:
Groetjes van een oplettende Hollander!!
Hilde Dumont zegt: