Recept
« Terug naar recepten
Witloofvelouté met boontjes
PT55M
Witloofvelouté met boontjes
Een heerlijk witloofvelouté met boontjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofvelouté met boontjes te bereiden
1. Spoel het witloof en verwijder het bittere kroontje. Snipper het fijn en laat het 20 minuten stoven in boter.
2. Spoel de boontjes met koud water en laat ze goed uitlekken.
3. Verwarm de bouillon en schenk hem bij het witloof. Voeg er de melk aan toe en laat 5 minuten koken. Mix de soep.
4. Voeg er de boontjes aan toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
5. Werk af met gehakte peterselie en serveer goed heet.
2. Spoel de boontjes met koud water en laat ze goed uitlekken.
3. Verwarm de bouillon en schenk hem bij het witloof. Voeg er de melk aan toe en laat 5 minuten koken. Mix de soep.
4. Voeg er de boontjes aan toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
5. Werk af met gehakte peterselie en serveer goed heet.
goethals Nicole zegt: