KookJij

Witte Bonen Salade

Een heerlijk witte bonen salade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte Bonen Salade te bereiden

1).Maak een dressing van de olie, citroensap, citroenzest, ui, knoflook, honing, oregano, laurierblad, peper en zout en klop dat lekker op met de staafmixer. 2).Giet de bonen uit blik af door een vergiet en laat goed aflopen en uitdruipen. 3).Doe direct de helft van de dressing bij de bonen en roer dat goed door. 4).Sperziebonen en sugarsnaps worden geblancheerd en direct in koud water gekoeld (voor de kleur) en in schuine strips gesneden. De pastinaak wordt klein gesneden. 5).Bonen en pastinaak gaan bij het bonen mengsel evenals de fijngemaakte tomaat. Goed door roeren en dan de rest van de dressing er bij gieten. Weer goed doorroeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel over de borden en bestrooi met de basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Anna bedankt ! Heel erg goed dit te weten. Weer iets geleerd. Hier ga ik iets mee doen. Leuk hoor !? :)
Groetjes Mia:)
Anna

Anna zegt:
Mia,
Je kunt daar peultjes voor gebruiken, maar dit zijn de originele sugar snaps:
"Sugar snaps vallen onder de verse peulvruchten die je helemaal kunt eten, net zoals bijvoorbeeld peultjes en sperziebonen. Ze hebben wat weg van peultjes maar zijn een stuk boller en smaken zoeter. Eigenlijk zijn sugar snaps nog niet rijp als ze geoogst worden. De zaden zitten dus nog in de peul, maar juist dat zorgt voor de lekkere smaak. Tijdens de bereiding blijven sugar snaps knapperig en frisgroen."
Groetjes,
Anna.
mia7

mia7 zegt:
Ziet er weer lekker uit Jan,ik ga het doen met de gedroogde witte bonen:p:p:p
Jan wat zijn SUGARSNAPS ?
Dank je wel voor dit mooie recept :)

Groetjes Mieja :)