Recept
« Terug naar recepten
Witte bonensalade
PT15M
Witte bonensalade
Een heerlijk witte bonensalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Bella Italia, folder van een Italiaanse supermarkt 2001
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte bonensalade te bereiden
De bonen afgieten en met koud water spoelen.
De olie in een koekenpan verhitten en hierin het pepertje + fijngehakt uitje, sjalotje + knoflook fruiten. Knoflook niet aan laten branden. Van het vuur halen en wat af laten koelen.
In een kom mengen: witte bonen + basilicumblaadjes + uiringen. Roer daarna het gefruite pepermengsel voorzichtig erdoor. Als je wilt kan ook de olie erbij waar je in gebakken hebt.
De hamblokjes daarna toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Doe alles over in een slaschaal en bestrooi het geheel met peterselie.
De olie in een koekenpan verhitten en hierin het pepertje + fijngehakt uitje, sjalotje + knoflook fruiten. Knoflook niet aan laten branden. Van het vuur halen en wat af laten koelen.
In een kom mengen: witte bonen + basilicumblaadjes + uiringen. Roer daarna het gefruite pepermengsel voorzichtig erdoor. Als je wilt kan ook de olie erbij waar je in gebakken hebt.
De hamblokjes daarna toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Doe alles over in een slaschaal en bestrooi het geheel met peterselie.