KookJij

Witte chocolade-aardbeientaart

Een heerlijk witte chocolade-aardbeientaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 10-12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte chocolade-aardbeientaart te bereiden

Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en schep goed om met de koekkruimels. Bekleed een taartvorm met ruim plasticfolie, vul de bodem met de koekkruimels en druk aan, zet 30 min. in de koelkast om op te stijven. Roer voor de vullling de roomkaas met de suiker met een mixer romig. Voeg de vanillesuiker toe. Smelt de chocolade heel langzaam au bain marie. Laat 5 min. afkoelen en roer de chocolade door de roomkaas en het citroensap. Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het roomkaas-chocolade mengsel. Giet de vulling op de bodem dek af met folie en zet 4 uur in de koelkast. Snijd voor serveren de aardbeien in plakjes en bereid de Taartina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardbeien over de bovenkant en schenk de gelei erover. Laat 15 minuten opstijven en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Ik heb het er nog even bij vermeldt :)

Harry Löhr
KookJij.nl
jrsteven

jrsteven zegt:
Klopt, was ik vergeten erbij te vermelden.
Assy54

Assy54 zegt:
Taartvorm 24 cm? Ziet er lekker uit en deze gaat bij mijn favorieten - nu al ;)