Recept
« Terug naar recepten
Witte chocolade-aardbeientaart
PT25M
Witte chocolade-aardbeientaart
Een heerlijk witte chocolade-aardbeientaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
dieneke boer
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10-12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte chocolade-aardbeientaart te bereiden
Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en schep goed om met de koekkruimels. Bekleed een taartvorm met ruim plasticfolie, vul de bodem met de koekkruimels en druk aan, zet 30 min. in de koelkast om op te stijven. Roer voor de vullling de roomkaas met de suiker met een mixer romig. Voeg de vanillesuiker toe. Smelt de chocolade heel langzaam au bain marie. Laat 5 min. afkoelen en roer de chocolade door de roomkaas en het citroensap. Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het roomkaas-chocolade mengsel. Giet de vulling op de bodem dek af met folie en zet 4 uur in de koelkast. Snijd voor serveren de aardbeien in plakjes en bereid de Taartina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardbeien over de bovenkant en schenk de gelei erover. Laat 15 minuten opstijven en serveer meteen.
djmagich zegt: