Recept
« Terug naar recepten
Witte-chocoladetaart
PT40M
Witte-chocoladetaart
Een heerlijk witte-chocoladetaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Loch
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte-chocoladetaart te bereiden
Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 gr. (gasovenstand 4)
Klop in een kom de eieren met suiker 10 min, tot het mengsel erg licht en schuimig is en de garde er een spoor in achterlaat dat een paar sec blijft staan.
Zeef de bloem en spatel het er doorheen met een metalen lepel.
Spatel er de gesmolten witte chocolade door.
Schenk in de vorm en bak 25 min. De cake moet veerkrachtig aanvoelen.
Laat een beetje afkoelen en stort hem op een rooster om volledig af te koelen.
Doe de cake terug in de vorm.
Breng voor de chocolade laag de slagroom in een pan al roerend aan de kook
Laat een beetje afkoelen.
Voeg dan de chocolade toe en roer deze tot deze gesmolten en opgenomen is.
Laat onder af en toe roeren staan tot het bijna afgekoeld is en meng dan de kwark er door.
Schenk het mengsel over de cake en zet deze 2 uur in de koelkast.
Schenk voor de chocoladekrullen de gesmolten chocolade op een glasplaat en smeer het met een spatel dun uit.
Laat hard worden.
Duw de chocolade met een schraapmes onder een hoek van 25 gr naar voren totdat een grote krul gevormd wordt.
Zet de krullen in de koelkast tot ze hard zijn en versier de taart ermee. Bestrooi met cacao.
Verwarm de oven voor op 180 gr. (gasovenstand 4)
Klop in een kom de eieren met suiker 10 min, tot het mengsel erg licht en schuimig is en de garde er een spoor in achterlaat dat een paar sec blijft staan.
Zeef de bloem en spatel het er doorheen met een metalen lepel.
Spatel er de gesmolten witte chocolade door.
Schenk in de vorm en bak 25 min. De cake moet veerkrachtig aanvoelen.
Laat een beetje afkoelen en stort hem op een rooster om volledig af te koelen.
Doe de cake terug in de vorm.
Breng voor de chocolade laag de slagroom in een pan al roerend aan de kook
Laat een beetje afkoelen.
Voeg dan de chocolade toe en roer deze tot deze gesmolten en opgenomen is.
Laat onder af en toe roeren staan tot het bijna afgekoeld is en meng dan de kwark er door.
Schenk het mengsel over de cake en zet deze 2 uur in de koelkast.
Schenk voor de chocoladekrullen de gesmolten chocolade op een glasplaat en smeer het met een spatel dun uit.
Laat hard worden.
Duw de chocolade met een schraapmes onder een hoek van 25 gr naar voren totdat een grote krul gevormd wordt.
Zet de krullen in de koelkast tot ze hard zijn en versier de taart ermee. Bestrooi met cacao.
Charlotte en Daphne zegt: