Recept
« Terug naar recepten
Witte kool gegratineerd
PT30M
Witte kool gegratineerd
Een heerlijk witte kool gegratineerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte kool gegratineerd te bereiden
Snij de witte kool zeer fijn.
Laat water koken met een beetje azijn voeg de witte kool toe en laat deze beetgaar koken.
Laat de boter smelten op een laag vuur en voeg de bloem al roerend toe. De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Op smaak brengen met peper, zout en muskaatnoot.
De witte kool onder de saus mengen.
De witte kool in een vuurvaste schotel leggen bestrooi rijkelijk met kaas een beetje paneermeel en boter.
Zet deze onder de grill voor een krokant korstje.
Serveer warm.
Laat water koken met een beetje azijn voeg de witte kool toe en laat deze beetgaar koken.
Laat de boter smelten op een laag vuur en voeg de bloem al roerend toe. De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Op smaak brengen met peper, zout en muskaatnoot.
De witte kool onder de saus mengen.
De witte kool in een vuurvaste schotel leggen bestrooi rijkelijk met kaas een beetje paneermeel en boter.
Zet deze onder de grill voor een krokant korstje.
Serveer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.