KookJij

Witte kool met kummel

Een heerlijk witte kool met kummel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: verzameling van oude recepten
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte kool met kummel te bereiden

Was de kool in het vergiet en doe het in de pan met de ui. Schenk de bouillon met de zaadjes erbij tot het aan de kook komt tot knapperig op een matig warme warmte bron.
Neem de pan van het fornuis en maak een papje van azijn, 2 eetl. water en de bloem of maizena en schep het door de kool
breng op nieuw aan de kook.
Controleer of de kool gaar genoeg is, niet te gaar!!
Tomaat toevoegen met sojasaus, peper en event. zout.
Breng het over in een serveer schaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen

carmen zegt:
Ja dom, de schaal invetten en de rest door de kool, succes, trouwens de kool is ook lekker met nassikruiden uit een zakje of een bumbu en dan wat rul gehakt erdoor.
Rudo den

Rudo den zegt:
En wat doe je met de 50 gr. boter? Alleen de schaal invetten?