Recept
« Terug naar recepten
Witte tomatenmousse met zeebaars
PT30M
Witte tomatenmousse met zeebaars
Een heerlijk witte tomatenmousse met zeebaars recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Francois Geens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
wezooz
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte tomatenmousse met zeebaars te bereiden
Cutter de tomaten in de keukenmachine met de basilicum en breng de massa op smaak met peper en grof zeezout.
Hang de massa op in een keukendoek boven een kastrolleke of een kom in de koelkast en laat het geheel zo een uur uitlekken. Van het uitgelekte vocht maak je de de tomatenmousse. Je hebt 250 ml nodig. Week de gelatine in ijskoud water.
Verwarm enkele lepels van het tomatenvocht.
Knijp de gelatine als deze week is uit zodat er geen water meer in zit.
Los de gelatine op in het verwarmde tomatenvocht.
Voeg dan de rest van het tomatenvocht toe en zet koud weg. Kommetje met folie afdekken.
Klop de room half op en zet koud weg.
Klop het tomatenvocht (als dit al een beetje gegeleerd is na een uurtjes in de ijskast) met de klopper wat op en hierna de opgeslagen room erdoorheen spatelen.
Breng het geheel snel op smaak met peper & zout en zet koel weg. Best een nachtje laten koelen ( weer met folie afdekken)
Bak de zeebaarsfiletjes in wat boter.
Vorm met een lepel enkele quenelles van de witte tomatenmousse, dreseer daartegen 2 zeebaarsfilets.
Versier met een blaadje basilicum.
Hang de massa op in een keukendoek boven een kastrolleke of een kom in de koelkast en laat het geheel zo een uur uitlekken. Van het uitgelekte vocht maak je de de tomatenmousse. Je hebt 250 ml nodig. Week de gelatine in ijskoud water.
Verwarm enkele lepels van het tomatenvocht.
Knijp de gelatine als deze week is uit zodat er geen water meer in zit.
Los de gelatine op in het verwarmde tomatenvocht.
Voeg dan de rest van het tomatenvocht toe en zet koud weg. Kommetje met folie afdekken.
Klop de room half op en zet koud weg.
Klop het tomatenvocht (als dit al een beetje gegeleerd is na een uurtjes in de ijskast) met de klopper wat op en hierna de opgeslagen room erdoorheen spatelen.
Breng het geheel snel op smaak met peper & zout en zet koel weg. Best een nachtje laten koelen ( weer met folie afdekken)
Bak de zeebaarsfiletjes in wat boter.
Vorm met een lepel enkele quenelles van de witte tomatenmousse, dreseer daartegen 2 zeebaarsfilets.
Versier met een blaadje basilicum.