Recept
« Terug naar recepten
Wok met garnalen met noedels en groenten
PT20M
Wok met garnalen met noedels en groenten
Een heerlijk wok met garnalen met noedels en groenten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wok met garnalen met noedels en groenten te bereiden
Was de groenten voorzichtig en dep af.
Snij de paprika’s in 4 stukken, verwijder de steel en de witte stukken en snij ze fijn.
Verdeel de broccoli in kleine trosjes. Ontdooi de garnalen.
Leg de noedels in een grote pot kokend, gezouten water en laat 4 minuten naast het vuur koken terwijl u ze met een vork uit elkaar haalt. Laat ze uitlekken en leg opzij.
Warm 40 cl water en één kippenbouillonketeltje in een kleine pot op.
Giet de garnalen en de groenten in een wok met 3 soeplepels olie en fruit gedurende 2 minuten op een groot vuur.
Voeg 20 cl bouillon toe en bak gedurende 5 minuten verder. Voeg wat sojasaus toe, kruid met peper en laat gedurende 1 minuut verder bakken op een groot vuur wanneer de groenten zacht zijn en de bouillon bijna verdampt is.
Leg de groenten en de garnalen in 4 grote kommen, sauteer de noedels gedurende 1 minuut in de wok met een beetje bouillon en sojasaus en dien apart op.
Snij de paprika’s in 4 stukken, verwijder de steel en de witte stukken en snij ze fijn.
Verdeel de broccoli in kleine trosjes. Ontdooi de garnalen.
Leg de noedels in een grote pot kokend, gezouten water en laat 4 minuten naast het vuur koken terwijl u ze met een vork uit elkaar haalt. Laat ze uitlekken en leg opzij.
Warm 40 cl water en één kippenbouillonketeltje in een kleine pot op.
Giet de garnalen en de groenten in een wok met 3 soeplepels olie en fruit gedurende 2 minuten op een groot vuur.
Voeg 20 cl bouillon toe en bak gedurende 5 minuten verder. Voeg wat sojasaus toe, kruid met peper en laat gedurende 1 minuut verder bakken op een groot vuur wanneer de groenten zacht zijn en de bouillon bijna verdampt is.
Leg de groenten en de garnalen in 4 grote kommen, sauteer de noedels gedurende 1 minuut in de wok met een beetje bouillon en sojasaus en dien apart op.