Recept
« Terug naar recepten
Wokschotel met aardappelen
PT20M
Wokschotel met aardappelen
Een heerlijk wokschotel met aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Wokschotel met aardappelen te bereiden
1. Maak de groente schoon. Snijd de snijbonen in smalle snippers en de sperziebonen in stukjes. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
2. Verwarm de wok met 2 eetlepels olie totdat het lekker warm is. Voeg de snijbonen, sperziebonen en ui toe en laat dit in ca. 5 minuten bijna gaar worden. Schep de groente uit de wok.
3. Verwarm de laatste lepel olie in de wok en roerbak hierin de roerbakreepjes of blokjes kip bruin. Strooi er peper en zout over. Doe de aardappelpartjes erbij en roerbak ze enkele minuten mee.
4. Voeg de groente weer toe met de paprika en roerbak het gerecht verder gaar. Maak op smaak met bijvoorbeeld oregano, tijm of Italiaanse keukenkruiden.
2. Verwarm de wok met 2 eetlepels olie totdat het lekker warm is. Voeg de snijbonen, sperziebonen en ui toe en laat dit in ca. 5 minuten bijna gaar worden. Schep de groente uit de wok.
3. Verwarm de laatste lepel olie in de wok en roerbak hierin de roerbakreepjes of blokjes kip bruin. Strooi er peper en zout over. Doe de aardappelpartjes erbij en roerbak ze enkele minuten mee.
4. Voeg de groente weer toe met de paprika en roerbak het gerecht verder gaar. Maak op smaak met bijvoorbeeld oregano, tijm of Italiaanse keukenkruiden.