*Het vleesmengsel is nu gereed als worstmengsel voor Italiaanse worstjes, althans als acceptabel alternatief voor Italiaanse worstjes. Ze hoeven alleen nog maar in het worstevel gedaan te worden (ongeveer 12 cm lang) en netjes opgebonden te worden.
*Je kunt er ook gehaktballetjes van draaien of
*Italiaanse vinken: rol dan een strengetje vlees op in een Italiaans plakje spek (pancetta)
*Je kunt het vlees ook eerst rul braden en daarna gebruiken in een ragu of andere pastasaus.
Recept
« Terug naar recepten
Worstvlees (Italiaanse Worstjes)
PT30M
Worstvlees (Italiaanse Worstjes)
Een heerlijk worstvlees (italiaanse worstjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worstvlees (Italiaanse Worstjes) te bereiden
1).Het gehakt schonen, dat wil zeggen: Haal de grotere vet klontjes er uit en verwijder de zichtbare bloedvaatjes en zeentjes.
2).Met de blender het gehakt PULSEREND een fijnere structuur geven. Doe daarna het vlees in een grote kom.
3).Voeg alle ingrediënten behalve de wijn, de sambal en de gehakte peterselie bij elkaar en maak daarvan een homogeen mengsel
4).Werk dat kruidenpoeder mengsel goed door het vlees met de handen.
5).Werk nu sambal er door met een houten lepel en daarna de wijn.
Het vleesmengsel moet nu een homogeen mengsel vormen
6).De genoteerde tijd staat alleen voor het bereiden van de vlees-mix cq worsten-mix
2).Met de blender het gehakt PULSEREND een fijnere structuur geven. Doe daarna het vlees in een grote kom.
3).Voeg alle ingrediënten behalve de wijn, de sambal en de gehakte peterselie bij elkaar en maak daarvan een homogeen mengsel
4).Werk dat kruidenpoeder mengsel goed door het vlees met de handen.
5).Werk nu sambal er door met een houten lepel en daarna de wijn.
Het vleesmengsel moet nu een homogeen mengsel vormen
6).De genoteerde tijd staat alleen voor het bereiden van de vlees-mix cq worsten-mix
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
atje zegt:
Je kan bij de slager naar verse worst deeg vragen wat nog niet gekruid is en gezouten .Hij heeft ook darmen of schapen snaren hiervoor.Ik ben een slager geweest en had dit altijd in de winkel.
gr Atje
deuxchapeaux zegt:
Bedankt voor deze goede tip.Ik wist dat niet en ga het meteen aan mijn slager vragen.Merci
Jan A.