Recept
« Terug naar recepten
Wortel Abrikozensoep met Madeirawijn
PT30M
Wortel Abrikozensoep met Madeirawijn
Een heerlijk wortel abrikozensoep met madeirawijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortel Abrikozensoep met Madeirawijn te bereiden
Week de abrikozen één nacht in ruim water, ontdoe de pepers van zaadjes en zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Fruit de uien samen met de pepers, de gemberwortel en kerriepoeder in de olie. Voeg de wortel en de abrikozen toe, blus het af met de bouillon en voeg weinig kaneel en nootmuskaat toe.
Pureer de soep na 20 minuutjes zachtjes gekookt te hebben tot een gladde licht gebonden soep. Voeg tenslotte 50 cc Madeirawijn toe en presenteer de soep in een diep bord met daarnaast een kannetje lobbig geklopte slagroom en een kannetje Madeirawijn.
Pureer de soep na 20 minuutjes zachtjes gekookt te hebben tot een gladde licht gebonden soep. Voeg tenslotte 50 cc Madeirawijn toe en presenteer de soep in een diep bord met daarnaast een kannetje lobbig geklopte slagroom en een kannetje Madeirawijn.
marjo zegt:
Ik heb dit recept al een jaar of 4/5 geleden via internet gevonden (ik dacht op een site van een restaurant, maar dat weet ik niet meer precies) en ik maak het met enige regelmaat. Mensen die het bij mij geproefd hebben zijn eigenlijk allemaal heel enthousiast, ik heb de soep zelfs een keertje als verjaardagssoep op mijn verjaardag geserveerd.
Het is ook een heerlijke maaltijdsoep, hoewel ik 'm wel 'even zat ben' na een keer & dus een poosje wacht voor ik 'm weer eens kook. De combinatie van ingrediënten is heel verrassend en ik vind zelf dat het met gedroogde ongezwavelde abrikozen het allerlekkerst wordt.
m.