Recept
« Terug naar recepten
Wortel-Pompoensoep
PT40M
Wortel-Pompoensoep
Een heerlijk wortel-pompoensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkerensimpel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortel-Pompoensoep te bereiden
Verwijder de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en snij en lepel het vruchtvlees eruit. Het is geen makkelijk karwei maar het is de moeite waard! Schil vervolgens de winterpenen en snijd zowel de penen als de pompoenen in kleine blokjes. Hoe kleiner de stukjes zijn, des te sneller zijn ze gaar!
Snipper vervolgens de ui en de knoflook en fruit deze samen met de pompoen en de winterpenen aan in de olijfolie. Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het mengsel op laag vuur aan de kook en laat het mengsel doorkoken tot de penen en de pompoen gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Het makkelijkst is een stukje groente te pakken en te kijken of deze zacht is.
Als de pompoen en penen gaar zijn, kun je beginnen met het pureren van de soep, dit kan je doen met een blender of met een staafmixer. Zorg wel dat de staafmixer echt in de soep zit anders krijg je hete soepspetters over je heen.
Als de soep is gepureerd mag deze weer op het vuur. Voeg de mascarpone, de kardemom, gember en de komijnpoeder toe. De soep is zonder mascarpone ook al heerlijk, maar het geeft net een beetje extra romigheid aan de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe en opdienen maar!
Tip: Het is lekker om bovenop de soep nog een klein beetje mascarpone en komijn te doen!
Snipper vervolgens de ui en de knoflook en fruit deze samen met de pompoen en de winterpenen aan in de olijfolie. Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het mengsel op laag vuur aan de kook en laat het mengsel doorkoken tot de penen en de pompoen gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Het makkelijkst is een stukje groente te pakken en te kijken of deze zacht is.
Als de pompoen en penen gaar zijn, kun je beginnen met het pureren van de soep, dit kan je doen met een blender of met een staafmixer. Zorg wel dat de staafmixer echt in de soep zit anders krijg je hete soepspetters over je heen.
Als de soep is gepureerd mag deze weer op het vuur. Voeg de mascarpone, de kardemom, gember en de komijnpoeder toe. De soep is zonder mascarpone ook al heerlijk, maar het geeft net een beetje extra romigheid aan de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe en opdienen maar!
Tip: Het is lekker om bovenop de soep nog een klein beetje mascarpone en komijn te doen!