KookJij

Wortelen in tomaten knoflooksaus

Moeten niet altijd boontjes in tomatensaus zijn!
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelen in tomaten knoflooksaus te bereiden

  1. Snij de wortelen in grove stukken.
  2. Verhit 15 gr. boter, voeg wortelen toe en de honing, overgiet met water tot de wortelen onderstaan.
  3. Laat onder deksel 20 minuten sudderen, giet af en houd 1 dl. vocht apart.
  4. Verhit 20 gr. boter en fruit hierin de geplette knoflook, roer bloem en tomatenpuree erdoor en voeg al roerende het melk en kookvocht toe, breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  5. Doe de wortelen in een ingevette ovenschotel, schenk de saus erover en zet het geheel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 20 minuten. Dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst