Recept
« Terug naar recepten
Wortelen in tomaten knoflooksaus
PT45M
Wortelen in tomaten knoflooksaus
Moeten niet altijd boontjes in tomatensaus zijn!
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelen in tomaten knoflooksaus te bereiden
- Snij de wortelen in grove stukken.
- Verhit 15 gr. boter, voeg wortelen toe en de honing, overgiet met water tot de wortelen onderstaan.
- Laat onder deksel 20 minuten sudderen, giet af en houd 1 dl. vocht apart.
- Verhit 20 gr. boter en fruit hierin de geplette knoflook, roer bloem en tomatenpuree erdoor en voeg al roerende het melk en kookvocht toe, breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Doe de wortelen in een ingevette ovenschotel, schenk de saus erover en zet het geheel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 20 minuten. Dien op.