Recept
« Terug naar recepten
Wortelfestijn met worst en een verrassing van een paarde-oog
PT40M
Wortelfestijn met worst en een verrassing van een paarde-oog
Super snel gerecht.
Recept van:
Frieda Michiels
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Errando & Onyx
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelfestijn met worst en een verrassing van een paarde-oog te bereiden
- Wortelen schillen en in fijne blokjes snijden stoof op in boter en voeg de suiker toe voor zoete smaak.
- Aardappelen schillen en in blokjes snijden beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren kruiden met peper, zeezout en muskaatnoot. Roer er de mosterd en de wortelen eronder.
- Ajuin in blokjes snijden deze opstoven in een beetje boter.
- Worsten gaar aanbakken en in stukjes snijden.
- Bak de eikes in een paarde-oog kruid af met peper en zout.
- Serveer de puree in het midden van het taloor de worsten erom heen in het midden van de puree de gestoofde ajuin en het paarde-oog.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Frieda zegt:
Anna Koudys zegt:
Bij ons noemen we dit heerlijke maaltje Hutspot, heerlijk!!
Gerard zegt:
Ik ben blij dat je me niet dom vind. Ik kan vaak ontzettend genieten van typische
Belgische woorden/uitdrukkingen. Ooit had ik een Belgische collega, heel veel mee gelachen. Woorden als "leeggoed" en "aftrekkers" enz. zullen mij altijd bijblijven.
Ga het recept zeker uit proberen.
Groetjes
Gerard
Frieda zegt:
Bedankt voor de reactie !
Groetjes,
Frieda
Gerard zegt:
Misschien heel simpel, misschien dom van mij, maar wat bedoel je met een
"paarde-oog" ?
Frieda zegt:
Hilde Dumont zegt:
Frieda, zegt: