Recept
« Terug naar recepten
Wortelroomsoep
PT25M
Wortelroomsoep
Een heerlijk wortelroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelroomsoep te bereiden
De gekuiste wortelen, aardappelen en knolselder in kleine blokjes snijden. De uien snipperen. Verhit boter, fruit hierin de ui, voeg groenten toe, laat even meebakken. Voeg water en bouillonblokjes toe, laat 12 minuten onder deksel zacht koken. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Garneer met gehakte dille en 1 eetlepel room en een klontje boter per bord.