Recept
« Terug naar recepten
Wortelroomsoep met gember
PT45M
Wortelroomsoep met gember
Een heerlijk wortelroomsoep met gember recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelroomsoep met gember te bereiden
Snij 1 wortel in klein blokjes en hou apart. Snij de overige wortelen in dunne schijfjes, verhit olie en boter, voeg gesnipperde ui toe en roerbak deze gedurende 5 minuten, voeg wortelen en geraspte gember toe, roer 2 dl. bouillon erdoor en laat het geheel onder deksel 20 minuten sudderen, voeg 6 dl. bouillon toe en laat nog 10 minuten onder deksel garen. Laat de soep op een hoog vuur inkoken tot 2/3 van de vloeistof overblijft.
Doe in een steelpan 2 dl. bouillon samen met de rozijnen en de wortel, laat onder deksel 5 minuten garen.
Pureer de soep, voeg de overige bouillon met wortelen en rozijnen toe, roer room door de soep en breng het geheel op smaak met zout en peper en laat de soep 2 minuten doorwarmen, garneer met gesnipperde peterselie en fijn gesneden lente ui.
Doe in een steelpan 2 dl. bouillon samen met de rozijnen en de wortel, laat onder deksel 5 minuten garen.
Pureer de soep, voeg de overige bouillon met wortelen en rozijnen toe, roer room door de soep en breng het geheel op smaak met zout en peper en laat de soep 2 minuten doorwarmen, garneer met gesnipperde peterselie en fijn gesneden lente ui.