Als je het makkelijker vindt qua kooktijd, kun je de groenten apart koken.
In plaats van sugar snaps kun je diepvries erwten nemen.
Recept
« Terug naar recepten
Wortels en sugar snaps geglazeerd
PT15M
Wortels en sugar snaps geglazeerd
Een heerlijk wortels en sugar snaps geglazeerd recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
45 kCal energie
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Comfort Food
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortels en sugar snaps geglazeerd te bereiden
De peentjes schoonmaken, schrappen en in stukken ong. even groot als de sugarsnaps snijden.
Diepvries sugar snaps laten ontdooien, de verse wassen.
Breng in de pan water aan de kook. Doe hierin de worteltjes en breng weer aan de kook.
Het vuur laag draaien en de pan afdekken. Kook de wortels ong. 8 tot 10 minuten of tot ze zachter zijn.
De sugarsnaps ong 5 a 7 minuten vóórdat de wortels gaar zijn hieraan toevoegen.
Als alles gaar is, afgieten en weer terug in de pan doen.
Op laag vuur de marmelade toevoegen en zout en peper.
Al roerend verhitten zodat de groenten geglazeerd zijn.
Heet serveren.
Diepvries sugar snaps laten ontdooien, de verse wassen.
Breng in de pan water aan de kook. Doe hierin de worteltjes en breng weer aan de kook.
Het vuur laag draaien en de pan afdekken. Kook de wortels ong. 8 tot 10 minuten of tot ze zachter zijn.
De sugarsnaps ong 5 a 7 minuten vóórdat de wortels gaar zijn hieraan toevoegen.
Als alles gaar is, afgieten en weer terug in de pan doen.
Op laag vuur de marmelade toevoegen en zout en peper.
Al roerend verhitten zodat de groenten geglazeerd zijn.
Heet serveren.