KookJij

Wortelsoep met bleekselderij en kaas

Een heerlijk wortelsoep met bleekselderij en kaas recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelsoep met bleekselderij en kaas te bereiden

- Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes. Pel de sjalotjes en snipper deze.
- Verhit de boter. Fruit de sjalotjes en voeg de worteltjes toe. Smoor ze 3 minuten met het deksel op de pan.
- Doe de bouillon, de rijst, het laurierblad, de tijm en de suiker erbij. Kook de soep 15 minuten. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Kook ze 3 minuten in de soep. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
- Snijd de kaas in kleine blokjes. Roer ze vlak voor het serveren door de soep en strooi de peterselie erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marjolijn

Marjolijn zegt:
Proberen in de soupmaker
Silvia

Silvia zegt:
Heerlijk soepie hoor!