Recept
« Terug naar recepten
Wortelstamppot met rucola
PT40M
Wortelstamppot met rucola
Een heerlijk wortelstamppot met rucola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelstamppot met rucola te bereiden
Schil en kook de aardappels. De worteltjes fijn hakken (eventueel in een keukenmachine)en koken. De spekblokjes in eigen vet uitbakken totdat ze bijna knapperig zijn. De rookworst laten wellen in een pannetje water (tegen de kook aan)
De aardappels met wat kookvocht tot een droge puree stampen en de spekblokjes (zonder het spekvet) samen met wat peper door de stamppot mengen.
Een paar handjes rucola fijn snijden en samen met de uitgelekte wortel door de aardappelpuree mengen. De rookworst snijden en bij de stamppot geven.
De aardappels met wat kookvocht tot een droge puree stampen en de spekblokjes (zonder het spekvet) samen met wat peper door de stamppot mengen.
Een paar handjes rucola fijn snijden en samen met de uitgelekte wortel door de aardappelpuree mengen. De rookworst snijden en bij de stamppot geven.