Recept
« Terug naar recepten
Worteltaart
PT140M
Worteltaart
Een heerlijk worteltaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Mandy Oldenhof
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de springvorm in met boter en bestuif dit met wat bloem (dit voorkomt dat de cake vast gaat zitten aan de vorm).
Schil dun de wortel en rasp deze.
smelt 150 gram boter.
Mix de wortel, boter, suiker, een mespuntje zout en de eieren tot een glad mengsel.
Zeef het bakmeel boven het mengsel en roer dit er doorheen.
Roer hier ook de kaneel en de rozijnen doorheen.
Giet het mengsel in de vorm en zet het in het midden van de oven.
Controleer de cake na ongeveer 45 minuten met een sateprikker. Als er niks aan de sateprikker blijft zitten is de cake gaar.
Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen.
Het glazuur:
smelt de rest van de boter (50 gram dus).
mix de boter, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker door elkaar tot een glad mengsel.
Haal de cake uit de sprinvorm en leg deze op een schaal.
Giet het glazuur hierover en verdeel het over de taart.
Met deze taart is het mooi om het glazuur iets over de rand te laten lopen.
Zet dit nog 15 minuutjes in de koelkast en de worteltaart is klaar.
Vet de springvorm in met boter en bestuif dit met wat bloem (dit voorkomt dat de cake vast gaat zitten aan de vorm).
Schil dun de wortel en rasp deze.
smelt 150 gram boter.
Mix de wortel, boter, suiker, een mespuntje zout en de eieren tot een glad mengsel.
Zeef het bakmeel boven het mengsel en roer dit er doorheen.
Roer hier ook de kaneel en de rozijnen doorheen.
Giet het mengsel in de vorm en zet het in het midden van de oven.
Controleer de cake na ongeveer 45 minuten met een sateprikker. Als er niks aan de sateprikker blijft zitten is de cake gaar.
Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen.
Het glazuur:
smelt de rest van de boter (50 gram dus).
mix de boter, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker door elkaar tot een glad mengsel.
Haal de cake uit de sprinvorm en leg deze op een schaal.
Giet het glazuur hierover en verdeel het over de taart.
Met deze taart is het mooi om het glazuur iets over de rand te laten lopen.
Zet dit nog 15 minuutjes in de koelkast en de worteltaart is klaar.
Mijn kookverhaal (Mandy Oldenhof)
Iedereen kijkt raar om dat het WORTELtaart is, maar niemand proeft echt de wortel. De eerste keer gewoon laten proeven zonder te zeggen wat het is. Zeg het achteraf en deze taart is op elke verjaardag weer helemaal op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
siem en laus zegt:
De taart staat nu in de oven en we kunnen niet wachten deze te proeven!:p
Jos zegt:
punkygirl86 zegt:
angela de graaf zegt: