Recept
« Terug naar recepten
Worteltjes van de boswachtersvrouw
PT30M
Worteltjes van de boswachtersvrouw
Een heerlijk worteltjes van de boswachtersvrouw recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltjes van de boswachtersvrouw te bereiden
Maak de worteltjes schoon, schrap ze en snij ze in dikke rondjes. Smelt 30 gram boter in een pan, voeg er de worteltjes bij, de bouillon, een theelepeltje suiker, wat nootmuskaat, zout en peper. Laat ze zachtjes koken totdat het vocht bijna geheel verdampt is. Was ondertussen wat kervel en bieslook, droog ze en hak beide fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter op niet te hoog vuur. Als de champignons mooi klein zijn, kunt u ze zo laten. Als de bouillon bijna helemaal verdampt is voeg dan de champignons bij de worteltjes en de slagroom en roer voorzichtig met een houten lepel alles door elkaar. Laat dan nog 5 minuten op zeer zacht vuur koken. Doe alles in een voorverwarmde schaal, strooi er kervel en bieslook over en serveer.
monica frijters zegt: