Recept
« Terug naar recepten
Worteltjes zoals in de Algarve (Conserva de cenouras à Algarvia)
PT15M
Worteltjes zoals in de Algarve (Conserva de cenouras à Algarvia)
Worteltjes zoals in de Algarve (Conserva de cenouras à Algarvia)
In de Algarve kregen wij deze worteltjes als voorafje met olijven, brood en
sardine paté. Eigenlijk een soort tapas dus.
Ik vond het er in eerste instantie niet zo erg bijzonder uitzien en was
aangenaam verrast toen ik het proefde.
Thuis heb ik het gemaakt als bijgerecht bij vis maar het zal bij vlees ook
zeker wel lekker zijn.
Laat het minimaal 3 uur marineren maar 24 uur mag gerust (dat is makkelijk
dan kun je het alvast daags van te voren als je aan het koken bent
voorbereiden).
De hoeveelheid is als bijgerecht voor 2 personen en als Tapas voor
ongeveer 6 personen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Portugees kookboekje, door mij in eigen keuken gemaakt en aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltjes zoals in de Algarve (Conserva de cenouras à Algarvia) te bereiden
- Schrap de wortelen of schil ze met een dunschiller en kook ze ongeveer 10 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen, snijd de wortelen in plakjes en doe ze in een kom.
- Maak de marinade met de azijn, gehakte knoflook, fijngehakte peterselie, paprikapoeder en de fijngemaakte kruidnagel.
- Schep alles goed door elkaar en laat het tenminste 3 uur (in de koelkast)marineren, maar 24 uur mag ook gerust.
- Schep vlak voor het serveren de plakjes wortel over op een dienschaal en maak ze nog op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
- Verdeel de olijven eroverheen.