Serveer de soep in kleine glaasjes of espressokopjes.
Ik heb er een opgerold plakje kalkoenfilet gevuld met mangchutney bij geserveerd.
Recept
« Terug naar recepten
Worteltjessoep met rode Spaanse peper
PT15M
Worteltjessoep met rode Spaanse peper
Een lekker pittig amusesoepje. Een goede keus als voorafje bij een Oosterse maaltijd. Vegetariërs maken de soep met kruidenbouillon of groentebouillon.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltjessoep met rode Spaanse peper te bereiden
- Worteltjes schoonmaken, in stukjes snijden.
- Peper schoonmaken, zaadlijsten en pitjes verwijderen.Peper verder heel laten.
- Worteltjes samen met de rode peper plm. 20 minuten koken in de bouillon.
- Peper verwijderen.
- Soep pureren met staafmixer. Citroensap toevoegen. Op smaak maken met peper en zout.
- Koude boter in kleine stukjes beetje voor beetje door de soep kloppen om de soep iets te binden.
- Garneren met dunne reepjes Spaanse peper.