KookJij

Worteltjessoep met rode Spaanse peper

Een lekker pittig amusesoepje. Een goede keus als voorafje bij een Oosterse maaltijd. Vegetariërs maken de soep met kruidenbouillon of groentebouillon.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Worteltjessoep met rode Spaanse peper te bereiden

  1. Worteltjes schoonmaken, in stukjes snijden.
  2. Peper schoonmaken, zaadlijsten en pitjes verwijderen.Peper verder heel laten.
  3. Worteltjes samen met de rode peper plm. 20 minuten koken in de bouillon.
  4. Peper verwijderen.
  5. Soep pureren met staafmixer. Citroensap toevoegen. Op smaak maken met peper en zout.
  6.  Koude boter in kleine stukjes beetje voor beetje door de soep kloppen om de soep iets te binden.
  7. Garneren met dunne reepjes Spaanse peper.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Serveer de soep in kleine glaasjes of espressokopjes.
Ik heb er een opgerold plakje kalkoenfilet gevuld met mangchutney bij geserveerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst