Recept
« Terug naar recepten
Wurttembergs vleesgerecht
PT40M
Wurttembergs vleesgerecht
Een heerlijk wurttembergs vleesgerecht recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wurttembergs vleesgerecht te bereiden
Was het vlees en wrijf het in met peper en zout. Bak het in de boter of margarine mooi bruin en doe het in de stoofpan. Giet bijna alle vet uit de pan bij het vlees. Fruit in het in de pan overgebleven vet en spek, de gesnipperde ui en de peterselie. Doe dit alles bij het vlees, giet wat water of bouillon in de bakpan en maak daarmee de jus af. Doe ook dit bij het vlees, voeg de yoghurt toe en als de saus erg dun lijkt een beetje bloem, los gestrooid over het vlees.
Stoof het vlees hierin 20 minuten of zoveel langer als nodig is. Doe er vlak voor het opdienen de in stukjes gesneden augurkjes bij, de kappertjes, de geraspte citroenschil en zo nodig nog wat zout.
Dien het vlees op in de saus en geef er aardappelen en noedels bij.
Stoof het vlees hierin 20 minuten of zoveel langer als nodig is. Doe er vlak voor het opdienen de in stukjes gesneden augurkjes bij, de kappertjes, de geraspte citroenschil en zo nodig nog wat zout.
Dien het vlees op in de saus en geef er aardappelen en noedels bij.