Recept
« Terug naar recepten
Yoghurt Blues
PT1M
Yoghurt Blues
Een heerlijk yoghurt blues recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurt Blues te bereiden
1).Doe de kaas, uitgelekte yoghurt, melk, sjalot, knoflook,
dadels, citroenrasp, peper en bieslook in een keukenblender
en roer dat voorzichtig tot een homogeen zalfachtig geheel.
2).Leg een stuk plastic folie plat op de werkbank en schep daarop met behulp van een "keukenlikker" de zalfachtige massa uit de kom en vorm een bal.Leg die "bal" 12 uur in de ijskast.
3).Maak een mengsel van de fijngehakte walnoot en fijngehakte peterselieblaadjes en leg dat op een groot bord.
4).Rol de bal "kaas" door het peterselie-notenmengsel tot de kaas goed is bedekt.
5).De yoghurt Blues is klaar voor gebruik:
dadels, citroenrasp, peper en bieslook in een keukenblender
en roer dat voorzichtig tot een homogeen zalfachtig geheel.
2).Leg een stuk plastic folie plat op de werkbank en schep daarop met behulp van een "keukenlikker" de zalfachtige massa uit de kom en vorm een bal.Leg die "bal" 12 uur in de ijskast.
3).Maak een mengsel van de fijngehakte walnoot en fijngehakte peterselieblaadjes en leg dat op een groot bord.
4).Rol de bal "kaas" door het peterselie-notenmengsel tot de kaas goed is bedekt.
5).De yoghurt Blues is klaar voor gebruik:
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Smeer toastjes, geroosterd brood enz. lekker dik in met de yoghurt blues.