Recept
« Terug naar recepten
Yoghurtbroodjes
PT130M
Yoghurtbroodjes
Een heerlijk yoghurtbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Yoghurtbroodjes te bereiden
- Mix de bloem, suiker, zout en gist in een kom. Voeg de yoghurt, melk en boter toe en kneed (met een mixer met deeghaken) in ca. 3-8 min tot een soepel elastisch deeg.
- Bestrooi je werkblad met wat bloem, kiep het deeg hierop, vorm een bal. Bedek met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in gelijke porties van ca. 50 gr (dit zijn kleine broodjes, je kan ze evt. ook wat groter maken) en maak er balletjes van. Leg ze op een bakplaat, bedek met een doek en laat 30-45 minuten rijzen.
- Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei, snijd de bovenkant evt. in met een mes. Bestrooi evt. met suiker.
- Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de broodjes ca. 15 minuten gaar.
Laat afkoelen op een rooster.
- Bestrooi je werkblad met wat bloem, kiep het deeg hierop, vorm een bal. Bedek met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in gelijke porties van ca. 50 gr (dit zijn kleine broodjes, je kan ze evt. ook wat groter maken) en maak er balletjes van. Leg ze op een bakplaat, bedek met een doek en laat 30-45 minuten rijzen.
- Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei, snijd de bovenkant evt. in met een mes. Bestrooi evt. met suiker.
- Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de broodjes ca. 15 minuten gaar.
Laat afkoelen op een rooster.