KookJij

Yoghurtdrank (Ayran)

Een heerlijk yoghurtdrank (ayran) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yoghurtdrank (Ayran) te bereiden

Yoghurt en water met de mixer opkloppen.Met zout op smaak brengen.Even koud laten worden in de koelkast.Deze drank is bijzonder geschikt om op hete dagen te drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Vonsiw

Vonsiw zegt:
mag dit ook met griekse styl
Kubra

Kubra zegt:
Eeuh het is wel degelijk TURKS.. @sahar iets meer verdiepen in de geschiedenis zou ik zeggen.
Sahar

Sahar zegt:
Heey people.. In onze land heet dit Dough. Het is gewoon een youghurtdrank. Wij maken het thuis altijd zelf..Het is niet TURKS.. maar gewoon van alle moslimlanden. Het is veel lekkerder als je er stukjes komkommer bij doet..Yummy.. ik heb het vandaag ook gemaakt.. je hoeft niet persee Turkse Yoghurt te hebben mag ook gewoon volle yoghurt. Anyway... je kan er ook stukjes mintblad bij doen, ook super lekker!

Succes.
Sahar..

ps. nog een tip als je het wilt maken op heete dagen.. doe gewoon er water bij alleen wat minder en voeg in plaats van die water ijsblokjes..
pss. Nog een kleine tip druppel er ook citroen sap in.

SCCS

Sahaar Hanifi:p:):)
Marileen

Marileen zegt:
Ik ben een groot liefhebber van Ayran,het staat bijna dagelijks bij ons in koelkast,maak het altijd zelf.:p
Dave

Dave zegt:
Hoeveel zout heb je nodig... en waar kan je het yoghurt halen?
Cem

Cem zegt:
Beste NICK. Waarom zou je het water door sinasappelsap en dan AYRAN noemen???
Je maakt er een Hollandse limonade van. AYRAN maak je het beste met Turkse ciftlik yoghurt en water! Beetje zout en je hett de beste dorstlesser in de zomer en nog gezond ook.
Cem

Cem zegt:
@Nick
Als je het water vervangt door sinasappelsap dan is het geen AYRAN meer maar een westerse versinzel. Ayran hoort met Turkse yoghurt en water gemaakt te worden.
nick

nick zegt:
wat ook erg lekker is is het water vervangen door sinaasappelsap de turkse yoghurt kan dan ook gewone yoghurt zijn. Er moet dan wel een beetje suiker bij
nattie

nattie zegt:
Hoi je vergeet de fijngehakte munt dat maakt het echt af. heerlijk verfrissend drankje als het erg warm is :)