Denk aan de lijn, maar dat sporten we er wel weer van af!
De (klein)kinderen zullen het zich laten smaken.
Recept
« Terug naar recepten
Yoghurtijs
PT30M
Yoghurtijs
Een heerlijk yoghurtijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn aardbeien / dessertmapje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurtijs te bereiden
Lange vingers in een kom verkruimelen.
Marasquin erover gieten.
Afdekken en 30 min in de koeling laten intrekken.
Intussen de yoghurt met suiker en zout in een grote kom
schuimig roeren.
De chocolade raspen en er doorheen mengen en nog 10
minuten roeren.
De lange vingers uit de koeling erdoorheen mengen.
Alles in een diepvriesdoos overdoen en 4 uur in de vriezer
laten.
Vóór het presenteren:
Warm de frambozen (of aardbeien of kersen) saus iets op.
Doe met een ijslepel bolletjes in een schaaltje, een sliert warme saus erover en 2 lange vingers.
Marasquin erover gieten.
Afdekken en 30 min in de koeling laten intrekken.
Intussen de yoghurt met suiker en zout in een grote kom
schuimig roeren.
De chocolade raspen en er doorheen mengen en nog 10
minuten roeren.
De lange vingers uit de koeling erdoorheen mengen.
Alles in een diepvriesdoos overdoen en 4 uur in de vriezer
laten.
Vóór het presenteren:
Warm de frambozen (of aardbeien of kersen) saus iets op.
Doe met een ijslepel bolletjes in een schaaltje, een sliert warme saus erover en 2 lange vingers.