Recept
« Terug naar recepten
Yoghurttaart
PT0M
Yoghurttaart
Een heerlijk yoghurttaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jasmine merkelijn
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurttaart te bereiden
Voor het vetdeeg kneedt u de solo boter en de suiker of de bloemsuiker goed dooreen. Kneed het ei eronder. Kruimel er dan de bloem onder. Kneed het deeg tot een bal. Laat 1 uur in de koelkast rusten.
Voor de yoghurtmousse laat u de gelatineblaadjes weken in koud water. Klop de eierdooiers en de suiker op. Roer er de yoghurt, de kirsch of de amaretto onder. Knijp de
gelatineblaadjes uit. Laat even smelten en roer ze dan onder het mengsel. Let op voor klonters. U doet best eerst een beetje mousse bij de gelatine en dan de gelatine bij de rest van het yoghurtmengsel. Zodra het begint te geleren, spatelt u er de voor 3/4 opgeklopte room onder.
Voor het schuim klopt u de eiwitten wit. Klop er wat fijne suiker onder. De rest van de suiker maakt u op een stukje bakpapier (of in een potje) lauw in de oven en klopt u er langzaam onder.
Bekleed een taartring of een flanvorm met een diameter van 24 cm met het vetdeeg. Bak in 10 minuten af op 200 graden (niet bruin laten bakken). Laat afkoelen.
Vul de taart met de yoghurtmousse. Strijk er het eiwitschuim over en plaats onder de hete grill. Het centrum van de taart versiert u met primeur- of exotisch fruit en eetbare bloempjes.
Voor de yoghurtmousse laat u de gelatineblaadjes weken in koud water. Klop de eierdooiers en de suiker op. Roer er de yoghurt, de kirsch of de amaretto onder. Knijp de
gelatineblaadjes uit. Laat even smelten en roer ze dan onder het mengsel. Let op voor klonters. U doet best eerst een beetje mousse bij de gelatine en dan de gelatine bij de rest van het yoghurtmengsel. Zodra het begint te geleren, spatelt u er de voor 3/4 opgeklopte room onder.
Voor het schuim klopt u de eiwitten wit. Klop er wat fijne suiker onder. De rest van de suiker maakt u op een stukje bakpapier (of in een potje) lauw in de oven en klopt u er langzaam onder.
Bekleed een taartring of een flanvorm met een diameter van 24 cm met het vetdeeg. Bak in 10 minuten af op 200 graden (niet bruin laten bakken). Laat afkoelen.
Vul de taart met de yoghurtmousse. Strijk er het eiwitschuim over en plaats onder de hete grill. Het centrum van de taart versiert u met primeur- of exotisch fruit en eetbare bloempjes.
jonkies zegt: