Recept
« Terug naar recepten
Zaanse gehakt kaaskroketjes
PT20M
Zaanse gehakt kaaskroketjes
Een heerlijk zaanse gehakt kaaskroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keurslager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zaanse gehakt kaaskroketjes te bereiden
Snijd de kaas in zeer kleine blokjes van ½ cm.
Klop het ei los.
Meng het gehakt met ½ eetl.
paneermeel, 2 eetl. ei, de kaas, de kruiden, de mosterd en de peterselie.
Vorm van het gehakt 2 rolletjes.
Wentel de gehaktrolletjes eerst door de bloem, vervolgens door de rest van het ei en als laatste door een laagje paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verwarm de frituurolie tot ca. 170°C en frituur de Zaanse gehakt-kaaskroketjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met tomatenketchup, mosterd of mayonaise.
Klop het ei los.
Meng het gehakt met ½ eetl.
paneermeel, 2 eetl. ei, de kaas, de kruiden, de mosterd en de peterselie.
Vorm van het gehakt 2 rolletjes.
Wentel de gehaktrolletjes eerst door de bloem, vervolgens door de rest van het ei en als laatste door een laagje paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verwarm de frituurolie tot ca. 170°C en frituur de Zaanse gehakt-kaaskroketjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met tomatenketchup, mosterd of mayonaise.