Recept
« Terug naar recepten
Zachte mousse van appel met (zie opm)
PT45M
Zachte mousse van appel met (zie opm)
Een heerlijk zachte mousse van appel met (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte mousse van appel met (zie opm) te bereiden
BEREIDINGSWIJZE APPEMOUSSE:
Kook de melk met de vanille suiker op.
Roer de eierdooiers met het appelsap, suiker, maizena en de gelatinepoeder los.
Als de melk kookt, dan deze aan de eierdooiers toevoegen.
Klop de massa tot 85 graden au bain marie op.
Dan in ijswater koelen.
Als de mousse terug gekoeld is, de room opkloppen (niet te stevig) en toevoegen.
De mousse met een weinig appelextract op smaak brengen evt. een scheutje citroensap toevoegen.
Doe de mousse over in een vorm en laat deze afkoelen.
BEREIDING CITROENSABAYON:
Meng de eierdooiers met de suiker, citroenlikeur, witte wijn en het scheutje citroensap.
Klop de sabayon a la minute, vlak voor het serveren a bain marie op en serveer deze met de mosse en het ijs op de dessert borden.
BERIJDINGSWIJZE MALAGA IJS:
Was de rozijnen en laat hen in een laagje rum , dat hen net bedekt, weken.
Klop de eieren en de suiker.'
Voeg de room en melk toe.
Meng alles door elkaar en giet het mengsel in de bak van sorbetiere.
Eerst laten afkoelen.
Voeg de rozijnen en een beetje van de rum toe, wanneer het ijs al klaar is en meng alles nogmaals door elkaar.
BEREIDINGSWIJZE TUILLE DECOR:
Klop het eiwit stevig op en meng dit met de bloem, en de poeersuiker.
Decoreer het beslag op een bakvel en bak vervolgens enkele minuten af in de oven.
Gebruik de tuille als garnering bij het dessert.
Kook de melk met de vanille suiker op.
Roer de eierdooiers met het appelsap, suiker, maizena en de gelatinepoeder los.
Als de melk kookt, dan deze aan de eierdooiers toevoegen.
Klop de massa tot 85 graden au bain marie op.
Dan in ijswater koelen.
Als de mousse terug gekoeld is, de room opkloppen (niet te stevig) en toevoegen.
De mousse met een weinig appelextract op smaak brengen evt. een scheutje citroensap toevoegen.
Doe de mousse over in een vorm en laat deze afkoelen.
BEREIDING CITROENSABAYON:
Meng de eierdooiers met de suiker, citroenlikeur, witte wijn en het scheutje citroensap.
Klop de sabayon a la minute, vlak voor het serveren a bain marie op en serveer deze met de mosse en het ijs op de dessert borden.
BERIJDINGSWIJZE MALAGA IJS:
Was de rozijnen en laat hen in een laagje rum , dat hen net bedekt, weken.
Klop de eieren en de suiker.'
Voeg de room en melk toe.
Meng alles door elkaar en giet het mengsel in de bak van sorbetiere.
Eerst laten afkoelen.
Voeg de rozijnen en een beetje van de rum toe, wanneer het ijs al klaar is en meng alles nogmaals door elkaar.
BEREIDINGSWIJZE TUILLE DECOR:
Klop het eiwit stevig op en meng dit met de bloem, en de poeersuiker.
Decoreer het beslag op een bakvel en bak vervolgens enkele minuten af in de oven.
Gebruik de tuille als garnering bij het dessert.