Recept
« Terug naar recepten
Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
PT40M
Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Een heerlijk zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen te bereiden
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak het witloof goudbruin op vrij hoog vuur en laat het dan beetgaar stoven.
Maak een panade: meng zachte boter (op kamertemperatuur), amandelen en fijngehakte bieslook.
Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag panade en laat ze zachtjes garen onder de grill gedurende enkele minuten.
Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
Schik het witloof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.
Maak een panade: meng zachte boter (op kamertemperatuur), amandelen en fijngehakte bieslook.
Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag panade en laat ze zachtjes garen onder de grill gedurende enkele minuten.
Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
Schik het witloof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.