KookJij

Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen

Een heerlijk zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen te bereiden

Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak het witloof goudbruin op vrij hoog vuur en laat het dan beetgaar stoven.
Maak een panade: meng zachte boter (op kamertemperatuur), amandelen en fijngehakte bieslook.
Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag panade en laat ze zachtjes garen onder de grill gedurende enkele minuten.
Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
Schik het witloof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst