KookJij

Zachtzure pittige vissoep

Een heerlijk zachtzure pittige vissoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Vis- Schaal- en Schelpdieren 1992
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachtzure pittige vissoep te bereiden

De paddenstoelen in een kom doen en zoveel kokend water erover gieten dat ze onderstaan. Laat ze ongeveer 20 minuten weken, ze moeten hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen.
Verhit ondertussen de olie in de wok of pan en doe hierin het Spaans pepertje + citroenrasp + bosuitjes en roerbak alles op hoog vuur ong. 1 minuut.
Dan toevoegen: bouillon + worcestershiresaus + sojasaus.
Breng de soep aan de kook, draai dan het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Haal de paddenstoelen uit het water en verwijder de harde stelen (weggooien).
De hoedjes van de paddenstoelen in smalle repen snijden.
Snij de visfilets in blokjes en doe ze in de soep samen met de garnalen + tofu en de paddenstoelen .Laat 5 minuutjes zacht koken.
Roer dan citroensap + sesamzaadjes door de soep. Proeven en indien nodig nog zout en/of peper toevoegen.
Bestrooi eventueel met koriander.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Volgens het recept moeten de korianderblaadjes fijngehakt worden, maar het staat mooier als je ze in smalle repen snijdt , de soep in borden of soepkommen serveert en met de reepjes koriander garneert. (zie foto)
Het recept geeft dat de garnalen al in het begin, samen met het pepertje in de pan moeten. Ik vind dat ze dan te taai worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst