Recept
« Terug naar recepten
Zalm in champagne gegaard met een (zie opm)
PT40M
Zalm in champagne gegaard met een (zie opm)
Een heerlijk zalm in champagne gegaard met een (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in champagne gegaard met een (zie opm) te bereiden
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Peper en zout de zalmmoten.
Klop voor de vinaigrette de Dyon-mosterd, poedersuiker, ui, azijn, arachideolie, water, notenolie, peper en zout door elkaar.
Leg de zalm in een vuurvaste ovenschaal.
Roer de frambozenlikeur en de champagne door de vinaigrette en giet deze over de zalm.
Laat de schaal 10 min. staan.
Bereiden:
Zet de schaal in de oven en laat de zalm in ca 15 min. gaar worden.
Smelt voor de champangesaus de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
Laat de roux al roerend 5 min. pruttelen en giet in gedeelten de visbouillon erdoor.
Laat de saus op laag vuur 10 min. koken.
Klop de slgroom lobbig.
Spatel de slagroom en de champagne door de saus en breng ze op smaak met peper en zout.
Neem de zalmmoten uit de ovenschaal en leg ze op voorverwarmde borden.
Giet wat van de saus ernaast.
Serveer de overige saus apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Peper en zout de zalmmoten.
Klop voor de vinaigrette de Dyon-mosterd, poedersuiker, ui, azijn, arachideolie, water, notenolie, peper en zout door elkaar.
Leg de zalm in een vuurvaste ovenschaal.
Roer de frambozenlikeur en de champagne door de vinaigrette en giet deze over de zalm.
Laat de schaal 10 min. staan.
Bereiden:
Zet de schaal in de oven en laat de zalm in ca 15 min. gaar worden.
Smelt voor de champangesaus de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
Laat de roux al roerend 5 min. pruttelen en giet in gedeelten de visbouillon erdoor.
Laat de saus op laag vuur 10 min. koken.
Klop de slgroom lobbig.
Spatel de slagroom en de champagne door de saus en breng ze op smaak met peper en zout.
Neem de zalmmoten uit de ovenschaal en leg ze op voorverwarmde borden.
Giet wat van de saus ernaast.
Serveer de overige saus apart.