KookJij

Zalm in een bladerdeegje

Een heerlijk zalm in een bladerdeegje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm in een bladerdeegje te bereiden

1. Spoel de courgette, snij ze in blokjes; Pel en snipper het sjalotje. Stoof de groenten een tiental minuten in de olijfolie met de tijm, peper en zout. Laat wat afkoelen.
2. Schep 1 eetlepel gestoofde groenten op een plakje diepvriesdeeg. Leg er de zalm op. Schep er nog een eetlepel groenten bij en dek af met een tweede plakje bladerdeeg.
3. Druk goed aan en las de randen met losgeklopte eidooier. Doreer het bovenste deegplakje.
4. Bak het zalmflapje 15 tot 20 minuten op 200°C.
5. Verwarm de rest van het groentemengsel samen met de geitenkaas, tot deze gesmolten is. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Neem de tijm weg. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus (voeg eventueel 1 à 2 eetlepels water toe).
6. Lepel er de warme saus rond.
7. Lekker met een (zakje) gekookte of gestoomde rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

frits1958

frits1958 zegt:
Niet onaardig, maar een beetje flauw. Toch bedankt. Waardering; 7