Recept
« Terug naar recepten
Zalm in een bladerdeegje
PT35M
Zalm in een bladerdeegje
Een heerlijk zalm in een bladerdeegje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zalm in een bladerdeegje te bereiden
1. Spoel de courgette, snij ze in blokjes; Pel en snipper het sjalotje. Stoof de groenten een tiental minuten in de olijfolie met de tijm, peper en zout. Laat wat afkoelen.
2. Schep 1 eetlepel gestoofde groenten op een plakje diepvriesdeeg. Leg er de zalm op. Schep er nog een eetlepel groenten bij en dek af met een tweede plakje bladerdeeg.
3. Druk goed aan en las de randen met losgeklopte eidooier. Doreer het bovenste deegplakje.
4. Bak het zalmflapje 15 tot 20 minuten op 200°C.
5. Verwarm de rest van het groentemengsel samen met de geitenkaas, tot deze gesmolten is. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Neem de tijm weg. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus (voeg eventueel 1 à 2 eetlepels water toe).
6. Lepel er de warme saus rond.
7. Lekker met een (zakje) gekookte of gestoomde rijst.
2. Schep 1 eetlepel gestoofde groenten op een plakje diepvriesdeeg. Leg er de zalm op. Schep er nog een eetlepel groenten bij en dek af met een tweede plakje bladerdeeg.
3. Druk goed aan en las de randen met losgeklopte eidooier. Doreer het bovenste deegplakje.
4. Bak het zalmflapje 15 tot 20 minuten op 200°C.
5. Verwarm de rest van het groentemengsel samen met de geitenkaas, tot deze gesmolten is. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Neem de tijm weg. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus (voeg eventueel 1 à 2 eetlepels water toe).
6. Lepel er de warme saus rond.
7. Lekker met een (zakje) gekookte of gestoomde rijst.
frits1958 zegt: