Is een feest maal.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm in kruidenroomsaus
PT45M
Zalm in kruidenroomsaus
Een heerlijk zalm in kruidenroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ton van de Bunt
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Klaas Katouw
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in kruidenroomsaus te bereiden
De zalmmoten besprenkelen met citroensap zout en peper. In laten trekken in de koelkast.
Snijdt de ui aan stukken en laten smoren in een koekenpan in de boter.
Kruidenroom als volgt bereiden:
In een kom de slagroom los roeren. Witte wijn, maïzena er door roeren.
Kruiden erdoor cayennepeper, dille, basilicum, zout, peper.
Tot slot een flinke scheut cognac er door.
De gesmoorde ui in de magnetronschaal. De gemarineerde zalmmoten in de magnetronschaal en de roomsaus er over verdelen.
De magnetronschaal met deksel er op in de magnetron.
500 watt op 100% 10 tot 12 minuten
600 tot 650 watt 60/75% 10 tot 12 minuten
700 tot 750 watt 60/75% 8 tot 10 minuten
Zijn de zalmmoten gaar op een verwarmde schaal leggen.
De saus er over verdelen en takje peterselie er op. Kaviaar op de zalmmoten.
Note: de kaviaar of lompvis eitjes geven de zalm een zoete smaak.
Snijdt de ui aan stukken en laten smoren in een koekenpan in de boter.
Kruidenroom als volgt bereiden:
In een kom de slagroom los roeren. Witte wijn, maïzena er door roeren.
Kruiden erdoor cayennepeper, dille, basilicum, zout, peper.
Tot slot een flinke scheut cognac er door.
De gesmoorde ui in de magnetronschaal. De gemarineerde zalmmoten in de magnetronschaal en de roomsaus er over verdelen.
De magnetronschaal met deksel er op in de magnetron.
500 watt op 100% 10 tot 12 minuten
600 tot 650 watt 60/75% 10 tot 12 minuten
700 tot 750 watt 60/75% 8 tot 10 minuten
Zijn de zalmmoten gaar op een verwarmde schaal leggen.
De saus er over verdelen en takje peterselie er op. Kaviaar op de zalmmoten.
Note: de kaviaar of lompvis eitjes geven de zalm een zoete smaak.
chris3 zegt: