Ooit een ergens gegeten als borrelhapje. Thuis eens geprobeerd en dit is het resultaat.
Je kunt dit ook als hoofdgerecht maken met gebakken champignons en gekookte aardappelen.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm in 'n jasje
PT45M
Zalm in 'n jasje
Een heerlijk zalm in 'n jasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in 'n jasje te bereiden
Laat de diepvriesbladerdeeg ontdooien. Bak de gekruide zalmfilets in een koekenpan in olijfolie, 3 min. aan elke kant, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrijk de zalm met de kruidenkaas. Rol het bladerdeeg lichtjes uit, tot het plakje groot genoeg is om de zalm te verpakken.
Vouw toe, druk de randen goed aan met een vork en doreer met het losgeklopte eigeel.
Bak ongeveer 30 min. in een oven van 200°C.
Bestrijk de zalm met de kruidenkaas. Rol het bladerdeeg lichtjes uit, tot het plakje groot genoeg is om de zalm te verpakken.
Vouw toe, druk de randen goed aan met een vork en doreer met het losgeklopte eigeel.
Bak ongeveer 30 min. in een oven van 200°C.