KookJij

Zalm-komkommerroosjes met romige (zieopm)

Een heerlijk zalm-komkommerroosjes met romige (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm-komkommerroosjes met romige (zieopm) te bereiden

In kommetje crème fraiche, sinaasappelmarmelade, mosterd, zout en peper tot saus roeren.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kommetje olie, citroensap, peper en zout tot dressing kloppen.
3 takjes dille erboven fijn knippen en erdoor roeren.
Kokommer goed wassen.
Met kaasschaaf of dunschiller in lengte 10 gelijke repen van komkommer afschaven.
Zalm in even brede repen als komkommer snijden.
Zalm en komkommer bestrijken met dressing.
Reep zalm uitspreiden, reep komkommer erop leggen en samen losjes prollen.
Op dezelfde manier de andere rolletjes maken.
Frisée wassen en drogen.
UITSERVEREN:
Frisée in midden op borden leggen.
Aan weerszijden 1 rolletje zetten, onderkant iets samendrukken en bovenkant iets uitvouwen zodat roosjes ontstaan.
De saus over het bord sprenkelen.
Eventueel nog wat dressing over de frisée.
Garneren met takjes dille.
Serveren met geroosterd brood en boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst