Ik heb wel meer zalm met honing klaargemaakt, maar niet met bruine suiker en mosterd en ketjap. We vonden het heel erg lekker.
Echte saus krijg je er niet van, maar dat hoeft eigenlijk niet, de smaak zit er goed in. Wil je toch saus, dan de hoeveelheid ervoor verdubbelen.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm met bruine suiker, mosterd en honing (oven)
PT35M
Zalm met bruine suiker, mosterd en honing (oven)
Een heerlijk zalm met bruine suiker, mosterd en honing (oven) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cooking School : The taste of Home
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met bruine suiker, mosterd en honing (oven) te bereiden
Oven op 180°C.
1.In de steelpan de boter + honing + bruine suiker zachtjes laten sudderen tot het geheel wat gesmolten is.
2.Van het vuur halen en de olie + mosterd + ketjap + zout + peper toevoegen en goed roeren.
3.Het bakblik bekleden met bakpapier.
4. De zalm in het bakblik plaatsen en aan één kant inkwasten met het sausje.
5.De zalm omdraaien en de andere kant inkwasten.
6. De rest van de saus over de zalm gieten.
7. Schuif het bakblik ±.15 à 20 minuten in de oven of tot de zalm gaar is.
1.In de steelpan de boter + honing + bruine suiker zachtjes laten sudderen tot het geheel wat gesmolten is.
2.Van het vuur halen en de olie + mosterd + ketjap + zout + peper toevoegen en goed roeren.
3.Het bakblik bekleden met bakpapier.
4. De zalm in het bakblik plaatsen en aan één kant inkwasten met het sausje.
5.De zalm omdraaien en de andere kant inkwasten.
6. De rest van de saus over de zalm gieten.
7. Schuif het bakblik ±.15 à 20 minuten in de oven of tot de zalm gaar is.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Heb dit mijn man laten zien, hij houdt zoveel van vis. Vandaag heeft hij ook weer genoten, dan geniet ik dubbel ;)Heel leuk opgemaakt bord Fabita :):p
Poelmans zegt: