Recept
« Terug naar recepten
Zalm met een korstje van miso op een venkelsalade
PT30M
Zalm met een korstje van miso op een venkelsalade
Een heerlijk zalm met een korstje van miso op een venkelsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met een korstje van miso op een venkelsalade te bereiden
Miso, tahin, suiker en water voorzichtig aan de kook brengen onder voortdurend roeren. Laat indikken.
Bak de zalm 3 min. op de huid in een tefalpan. Smeer het miso mengsel op de bovenkant en draai de zalm in de pan. Bak 1 min.
Salade. Snijd de venkel in hele dunne plakjes met behulp van de mandoline of de keukenmachine
Schil de komkommer, snijd in de lengte door en verwijder het zaad. Snijd in dunne plakjes.
Vissaus, limoensap en suiker mengen tot de suiker opgelost is.
Meng de venkel,komkommer, vissaus/limoensap/suiker en korianderblaadjes.
Presentatie:
Doe wat venkelsalade op het midden van het bord en plaats daar de zalm op.
Nappeer met een beetje misosaus.
Bak de zalm 3 min. op de huid in een tefalpan. Smeer het miso mengsel op de bovenkant en draai de zalm in de pan. Bak 1 min.
Salade. Snijd de venkel in hele dunne plakjes met behulp van de mandoline of de keukenmachine
Schil de komkommer, snijd in de lengte door en verwijder het zaad. Snijd in dunne plakjes.
Vissaus, limoensap en suiker mengen tot de suiker opgelost is.
Meng de venkel,komkommer, vissaus/limoensap/suiker en korianderblaadjes.
Presentatie:
Doe wat venkelsalade op het midden van het bord en plaats daar de zalm op.
Nappeer met een beetje misosaus.