Recept
« Terug naar recepten
Zalm met een toplaag van tuinkruiden met prei
PT25M
Zalm met een toplaag van tuinkruiden met prei
Een heerlijk zalm met een toplaag van tuinkruiden met prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met een toplaag van tuinkruiden met prei te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze in een pan met koud water. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 5 minuten. Goed afgieten.
Was de prei zorgvuldig en snijd in dunne ringen. Hak de kruiden grof en meng deze met 1 eetlepel vloeibare margarine, 1 theelepel bouillonpoeder en een 1/2 theelepel peper.
Plaats de zalm in een stoommandje en bedek de vis met het groene kruidenmengsel. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Plaats het stoommandje op de pan, dek af met een goed sluitend deksel en stoom de vis in 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, gaar.
Laat in de tussentijd een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de resterende vloeibare margarine in de pan, voeg de aardappels en de prei toe en roerbak 8 minuten. Strooi er een 1/2 eetlepel bouillonpoeder en de paprikapoeder over. Roerbak nog 1 minuut door.
Verdeel de zalm met kruidenlaag en aardappelen met prei over 4 voorverwarmde borden.
Was de prei zorgvuldig en snijd in dunne ringen. Hak de kruiden grof en meng deze met 1 eetlepel vloeibare margarine, 1 theelepel bouillonpoeder en een 1/2 theelepel peper.
Plaats de zalm in een stoommandje en bedek de vis met het groene kruidenmengsel. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Plaats het stoommandje op de pan, dek af met een goed sluitend deksel en stoom de vis in 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, gaar.
Laat in de tussentijd een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de resterende vloeibare margarine in de pan, voeg de aardappels en de prei toe en roerbak 8 minuten. Strooi er een 1/2 eetlepel bouillonpoeder en de paprikapoeder over. Roerbak nog 1 minuut door.
Verdeel de zalm met kruidenlaag en aardappelen met prei over 4 voorverwarmde borden.