Recept
« Terug naar recepten
Zalm met verse basilicumsaus
PT30M
Zalm met verse basilicumsaus
Een heerlijk zalm met verse basilicumsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met verse basilicumsaus te bereiden
Spoel de filets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
snij de vis schuin overdwars in ca 3cm dikke plakken.
Verhit de olie in een grote, zware koekenpan op een matig hoog vuur.
Doe, wanneer de olie heet is, de stukken vis erin en bak die 3 min aan de eerste kant.
Keer de stukken vis voorzichtig om en bestrooi ze met 1/8 tl zout, een flinke snuif peper en besprenkel er het citroensap over.
Bak ze ongeveer 3 min. aan de andere kant tot ze net gaar zijn .
Neem de pan van het vuur.
Doe de vis over op een voorverwarmde schaal en dek die af met aluminiumfolie.
Zet de koekenpan terug op een matig hoog vuur.
Doe de sjalotten en knoflook erin en fruit die al roerend 30 seconden.
Voeg de basilicum en bouillon toe en laat het mengsel in 1 minuut sudderen.
Roer er dan de room, de rest van het zout en nog wat peper door en laat de saus nog ongeveer 2 minuten sudderen tot hij iets bindt.
Giet de saus over de vis en dien het gerecht onmiddellijk op.
snij de vis schuin overdwars in ca 3cm dikke plakken.
Verhit de olie in een grote, zware koekenpan op een matig hoog vuur.
Doe, wanneer de olie heet is, de stukken vis erin en bak die 3 min aan de eerste kant.
Keer de stukken vis voorzichtig om en bestrooi ze met 1/8 tl zout, een flinke snuif peper en besprenkel er het citroensap over.
Bak ze ongeveer 3 min. aan de andere kant tot ze net gaar zijn .
Neem de pan van het vuur.
Doe de vis over op een voorverwarmde schaal en dek die af met aluminiumfolie.
Zet de koekenpan terug op een matig hoog vuur.
Doe de sjalotten en knoflook erin en fruit die al roerend 30 seconden.
Voeg de basilicum en bouillon toe en laat het mengsel in 1 minuut sudderen.
Roer er dan de room, de rest van het zout en nog wat peper door en laat de saus nog ongeveer 2 minuten sudderen tot hij iets bindt.
Giet de saus over de vis en dien het gerecht onmiddellijk op.
ange klerx zegt: