Serveer er eventueel zongedroogde tomaatjes bij en zet het overige pesto en knoflooksaus er bij voor als je meer saus of pesto wil.
Doe er eventueel nog een gekookt eitje op.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmburger met pesto en knoflooksaus
PT15M
Zalmburger met pesto en knoflooksaus
Dit lekkere lunch gerecht moet je echt een keer proberen.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Hoofdgerechten - Vis, schaal- en schelpdieren
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
640 kCal energie
32 Gram eiwit
42 Gram vet
29 Gram koolhydraten
32 Gram eiwit
42 Gram vet
29 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmburger met pesto en knoflooksaus te bereiden
- Snijd de zalm in stukken.
- Verwarm de italiaanse bollen in een voorverwarmde oven in 8 minuten op 200*C.
- Laat ze afkoelen.
- Maal de selderij, peterselie, knoflook, jonge kaas, rode ui en de roerbakgroente grof in de keukenmachine.
- Voeg de zalm, sperziebonen, mosterd, zout en eventueel een spaanse peper toe en maal fijn.
- Vorm met natte handen vier ballen en duw plat.
- Verhit de 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- Keer halverwege.
- Snijd de tomaten plakjes en komkommerschijfjes en de sinaasappel schijfjes.
- Snijd de broodjes door midden en leg daar een blaadje sla op leg daar de zalmburger op.
- Doe er vervolgens de tomaat, komkommer en de sinaasappel schijven op. Doe daar vervolgens een lepeltje pesto naar keuze op en een flinke dot knoflooksaus.