Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet met rode peper korst
PT30M
Zalmfilet met rode peper korst
Een heerlijk zalmfilet met rode peper korst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet met rode peper korst te bereiden
Rode pepers schoonmaken en fijnsnijden. In kom peper, sereh, kokos en de olie goed mengen.
Zout naar smaak toevoegen. Rode peper mengsel over filets uitstrijken. Goed aan drukken.
Oven voorverwarmen op 225°C. Zalmfilets op de bakplaat leggen en in 10 minuten gaar en bruin laten worden. Met onderstaande limoenaardappelen de vis de laatste 10 min bij de aardappelen leggen.
Lekker met limoenaardappelen.
Limoen schoonboenen en raspen. Limoen uitpersen
Aardappeltjes schoonboenen. Aardappelen insnijden om de 2 mm tot bijna onderaan (moet aan elkaar blijven.
Aardappelen op bakplaat zetten. Bestrooien met citroenrasp. Besprenkelen met limoensap en de olie. Royaal bestrooien met zout en peper.
In de oven op 225°C ongeveer 30 minuten bakken.
De vis er bij zetten en nog 10 minuten laten bakken.
Zout naar smaak toevoegen. Rode peper mengsel over filets uitstrijken. Goed aan drukken.
Oven voorverwarmen op 225°C. Zalmfilets op de bakplaat leggen en in 10 minuten gaar en bruin laten worden. Met onderstaande limoenaardappelen de vis de laatste 10 min bij de aardappelen leggen.
Lekker met limoenaardappelen.
Limoen schoonboenen en raspen. Limoen uitpersen
Aardappeltjes schoonboenen. Aardappelen insnijden om de 2 mm tot bijna onderaan (moet aan elkaar blijven.
Aardappelen op bakplaat zetten. Bestrooien met citroenrasp. Besprenkelen met limoensap en de olie. Royaal bestrooien met zout en peper.
In de oven op 225°C ongeveer 30 minuten bakken.
De vis er bij zetten en nog 10 minuten laten bakken.