Naast dit hapje ook denken aan een "nieuwe" nieuwe haring en een "bloody haring".
Recept
« Terug naar recepten
Zalm(gerookt) met Sterke Krab
PT15M
Zalm(gerookt) met Sterke Krab
Een heerlijk zalm(gerookt) met sterke krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zalm(gerookt) met Sterke Krab te bereiden
1).Het krabvlees uit het blijkje ontdoen van velletjes en stukjes kraakbeen en fijnmaken.
2).Meng de krab met de sour cream,sjalotjes,knoflook en Tabasco.
3).Doe de wodka in een klein pannetje en verwarm, roer er dan de lepel agar agar door, houd 5 minuten aan de kook en blijf roeren. Laat dit afkoelen en enigszins lobbig worden.
4).Ondertussen de stripjes gerookte zalm klaar leggen om besmeerd te worden.
5).Zodra de citroenwodka lobbig gaat worden meteen grondig door het krabmengsel verwerken, zodat een homogeen mengsel ontstaat. Dit mag verder afkoelen.
6).Besmeer de zalm stripjes (een stuk of 20) en rol ze op.
7).Bewaar onder folie in de koelkast.
2).Meng de krab met de sour cream,sjalotjes,knoflook en Tabasco.
3).Doe de wodka in een klein pannetje en verwarm, roer er dan de lepel agar agar door, houd 5 minuten aan de kook en blijf roeren. Laat dit afkoelen en enigszins lobbig worden.
4).Ondertussen de stripjes gerookte zalm klaar leggen om besmeerd te worden.
5).Zodra de citroenwodka lobbig gaat worden meteen grondig door het krabmengsel verwerken, zodat een homogeen mengsel ontstaat. Dit mag verder afkoelen.
6).Besmeer de zalm stripjes (een stuk of 20) en rol ze op.
7).Bewaar onder folie in de koelkast.