Recept
« Terug naar recepten
Zalmkulebjaka
PT50M
Zalmkulebjaka
Een heerlijk zalmkulebjaka recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmkulebjaka te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pan. Laat de ui hierin 10 min sudderen tot hij zacht is. Roer er gekookte rijst, dille, citroensap en zout en peper door. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot een vierkant van 30 x 30 cm. Schep het rijstmengsel op de ene helft van het deeg. Leg de zalm op de rijst en verdeel de hard gekookte eieren over de zalm. Strijk de deegranden in met ei en vouw de andere helft over de vulling zodat een rechthoek ontstaat. Druk de randen stevig aan. Leg de pastei op een ingevette bakplaat. Bestrijk de pastei met geklutst ei en prik hem op enkele plaatsen door. Bak de pastei 40 min in het midden van de oven. Dek hem na 30 min af met folie. Laat de pastei afkoelen op de bakplaat voordat u hem in plakken snijdt. Garneer met waterkers.