KookJij

Zalmmoot met honing en appel

Een heerlijk zalmmoot met honing en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmmoot met honing en appel te bereiden

Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout. De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W).

De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter. Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill.

In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen. Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelpuree of duchesse-aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst